
Koncept Grillu vznikl tak trochu díky náhodě, když se v pravý čas podařilo získat prostor vedle naší pizzerie. Srdcem podniku je opět oheň. Tentokrát otevřený gril Mibrasa, který pohání směs přírodního kokosového uhlí a bukového dřeva a najde své využití nejen při přípravě masa, ale i při úpravě dalších surovin.
Nevěděli jsme, jak naložit tak s malým prostorem, tak nás napadl chef´s table koncept, který známe spíše ze zahraničí. Většinu místnosti jsme zabrali kuchyní a hosty jsme nechali sedět kolem. Díky tomuto uspořádání můžete celý proces sledovat a být v přímém kontaktu s kuchaři či barmanem. Navazujeme tak na dávnou minulost, kdy byl oheň středem pro místa setkávání, zdrojem tepla, symbolem bezpečí a prostředkem pro úpravu potravy. To je smysl našeho konceptu.
Na našem grilu připravujeme burgery, vyzrálé steaky, farmářská kuřata, stařené vepřové maso. Také zde pálíme papriky, pečeme brambory v popelu nebo uhlím ochucujeme smetanu na dezert.
Zvolili jsme stejný přístup jako v pizzerii, jen více lokální. Suroviny odebíráme od místních farmářů, pěstitelů i chovatelů a kombinujeme je s těmi, které dovážíme z Itálie. Hlavní je vždy kvalita, sezónnost a čerstvost. To, co je možné, odebíráme v bio kvalitě.
Ráno pečeme svoje housky, vyrábíme svoje majonézy, meleme vždy čerstvé maso,... Co můžeme, si vyrobíme sami a kdykoli je příležitost, zapojíme náš gril. A to i třeba při přípravě dezertů a nebo kečupu z grilovaných rajčat. Zkoušíme nové chutě, jezdíme za inspirací a vymýšlíme stále něco nového.
Stejně pečlivě vybíráme i obsah vinného lístku. Proto Vám v Da Pietro Grill už od začátku jako první v Plzni představovujeme pouze naturální víno. Poctivé víno vyrobené s respektem k přírodě.